Biografie

Elke ondernemer heeft zo zijn redenenen een eigen bedrijf te starten, zo ook ondergetekende…hieronder, chronologisch, het verhaal…

Het was Kerstmis, 1974, 6 jaar was hij en kreeg van de Kerstman (toen nog zijn vader) een gitaar. Met zijn vader als grote voorbeeld, stortte hij zich met hart en ziel, zoals enkel kleine jongens dat kunnen, op zijn gitaar. De muziekmicrobe had hem meteen te pakken en een onuitputtelijke passie met de daarbijhorende energieboost waren een feit. Zes jaar later stond hij, met zijn eerste band, genaamd ‘Musical Disaster’ voor het eerst op de planken. Toen 12, enorm genietend van de aandacht, kreeg hij de smaak van het optreden echt goed te pakken. Dat de kwaliteit van het optreden in lijn lag met de naam van de band, was toen nog niet heel erg belangrijk. Een gitarist was geboren!

Diverse optredens verder en intussen 17 jaar oud, maakte hij kennis met de fantastisch spelende, slappende basgitarist van Level 42, Mark King. Deze ‘koning van de muziek’ inspireerde hem dermate dat hij besloot zijn klassieke gitaar in te ruilen tegen een basgitaar. Vol bewondering voor zijn idool, ging hij, ook nu vol overgave, passie en vitaliteit repeteren tot in de gloria om telkens dat hogere niveau te bereiken. Nog een 7-tal jaren later, reeds 25 jaar oud en diverse bands verder, kreeg deze, zeer gedreven basgitarist de uitgelezen kans om in een semi-professionele groep te spelen. Deze kans was de mooiste uit zijn muziekcarrière, en kon hij voor geen goud laten liggen. Ook hier ging hij persoonlijk helemaal in op en bracht hij heel veel tijd door met zijn basgitaar. Bijna 11 jaar heeft hij van dit succes kunnen proeven, genieten en leren.

Tijdens deze 11 jaar, tussen het gitaarspelen door, groeide tevens zijn interesse in HIFI. Even toegewijd en gedreven als hij was in het gitaarspelen, las hij ijverig alle vaktijdschriften door die hij kon vinden. Toen nog een leek, niet wetend dat deze apparatuur zo duur kon zijn, kocht hij zijn eerste set. Deze bestond uit BNS speakers, een Sony CD speler en een Kenwood versterker. En toen sloeg het HIFI virus pas helemaal toe. Voortdurend zoekend naar verbetering en veel geld spenderend maakte dat hij een zeer onrustig bestaan leed. U herkent het vast wel, de HIFI verslaving … De daaropvolgende jaren kenmerkten zich door een veelvuldig aanschaffen van nieuwe apparatuur, altijd op zoek naar beter, met veel plezier en rusteloosheid tot gevolg. Zijn ondernemerschap en uiteraard ook zijn onuitputtelijke liefde voor muziek stelden hem in staat meerdere mooie aankopen te verwezenlijken. Zo werd hij (en is hij nog steeds) de trotse bezitter van zijn Audio Meishu geïntegreerde 2*8Watt zwaar gemodificeerde buizenversterker die destijds de sterren van de hemel speelde op een MC1.3 met een Marantz CD11LE.

De people manager in hem, dreef hem zijn kennis en passie te delen en sinds 2005 is hij bedrijfsleider van zijn eigen audiobedrijf, Audiofile.
Audiofile onderscheidt zich door de passie, de muziekbeleving en het respect voor de muziek. Daarbovenop kenmerkt Audiofile zich door een verscheidenheid aan apparatuur. Elke luidspreker, buizenversterker heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen achtergrond. Dit wordt voor u met plezier uit de doeken gedaan in een aangename en aangepaste omgeving (ruimte) onder het genot van een kopje koffie.Met zijn specifieke visie op en een uitgebreide kennis over HIFI en HIFI apparatuur kan hij u vast bekoren met een demonstratie van het door u geliefde ‘toestel’. Hiervoor beschikt hij over 2 comfortabele luisterruimtes om u mee te laten genieten van de kwaliteit en grootsheid van het geluid dat hoogstaande high end producten voortbrengen.

Neem vooral een kijkje verder op onze site! Ik hoop snel van u te vernemen wanneer ik u kan laten meegenieten van het bovenhemelse geluid dat ik elke dag mag horen.

Michel