Syntaxx lineaire voedingen, verbetering van uw set op fundamenteel niveau.
Het verhaal over Syntaxx voedingen is er eentje met een gouden randje. In eerste instantie bedoeld om -toen startende ondernemer/ontwerper van deze voeding- Jan van Ginkel te helpen met het verkopen van deze voeding, is hij in korte tijd geëvolueerd van toetreder in de markt naar een gekende- en bekende bouwer van de beste lineaire voedingen. Chapeau voor provincie-genoot Jan.
De allereerste test met de LexiCone Syntaxx lineaire voeding, aangesloten op de uitstekende Mytek Brooklyn DAC, overtuigde al binnen enkele seconden. Zonder de voeding, de prachtige homogene klank van de Mytek. Met de lineaire voeding een totaal natuurlijke scheiding van instrumenten én stemmen. Met name typische klassieke tracks met veel strijkers (vaak violen), waar veel sets een diffuus, wat gecomprimeerde samensmelting van instrumenten laten horen, zorgt de Syntaxx voeding voor het haarfijn ontrafelen van deze vaak moeilijk te reproduceren violen.
In die zin adviseert Audiofile eerder in een uitstekende voeding te investeren, dan in (dure) kabels. Niet onbelangrijk wel te verstaan, maar een voeding tast veel meer het fundamentele niveau van een set aan. Waardoor meer auditieve duurzaamheid.
LexiCone kent een transparant programma lineaire voedingen. Als basis is de uitvoering met een 5V, 12V, 15V of 18V uitgang. Telkens in een dubbele uitvoering. Zo kunt u twee apparaten met dezelfde gewenste spanning ‘bevoeden’. Deze voeding kost 995 Euro.
Tweede uitvoering is de duurdere multi-output Syntaxx voeding. U kiest dan zelf de gewenste uitgangsspanningen. Zo is het denkbaar om zowel uw DAC, ethernetswitch, streamer en zelf voorversterker te voeden met één Syntaxx voeding. Naast de auditieve sprong, vervalt een deel van de wirwar aan netkabels, aangezien slechts een voedingskabel van de Syntaxx naar uw apparaat gaat. Dubbele winst dus. Of misschien wel nog meer, aangezien de investering voor vaak dure netsnoeren komt te vervallen. Richtprijs voor de voeding (afhankelijk van het aantal uitgangen en dus trafo’s) is 1450 Euro.
Audiofile beweert overigens niet dat er geen gelijke concurrent te verkrijgen is. Immers, het ontwerp is niet gepatenteerd, de toegepaste electronica onderdelen zijn vrij te verkrijgen. Maar, het is misschien de insteek van het zo ambachtelijk als mogelijk bouwen (alles is point to point gesoldeerd), de passie voor het maken van dit product én de bovengemiddelde after sales drift van Jan van Ginkel, waardoor zowel Audiofile en een inmiddels behoorlijk aantal gebruikers totaal enthousiast zijn over de voedingen van Syntaxx.