Biografie Michel

Elke ondernemer heeft zo zijn redenen een eigen bedrijf te starten, zo ook ondergetekende…hieronder, chronologisch, het verhaal…

Het was Kerstmis, 1974, 6 jaar was ik en kreeg van de Kerstman (toen nog mijn vader) een gitaar. Met mijn vader als grote voorbeeld, stortte ik mij met hart en ziel, zoals enkel kleine jongens dat kunnen, op mijn gitaar. De muziekmicrobe had mij meteen te pakken en een onuitputtelijke passie met de daarbij horende energie boost waren een feit. Zes jaar later stond ik, met mijn eerste band, genaamd ‘Musical Disaster’ voor het eerst op de planken. Toen 12, enorm genietend van de aandacht, kreeg ik de smaak van het optreden echt goed te pakken. Dat de kwaliteit van het optreden in lijn lag met de naam van de band, was toen nog niet heel erg belangrijk. Een gitarist was geboren!

Diverse optredens verder en intussen 17 jaar oud, maakte ik kennis met de fantastisch spelende, slappende basgitarist van Level 42, Mark King. Deze ‘koning van de muziek’ inspireerde mij dermate dat ik besloot mijn klassieke gitaar in te ruilen voor een basgitaar. Vol bewondering voor mijn idool, ging ik, ook nu vol overgave, passie en vitaliteit repeteren tot in de gloria om telkens dat hogere niveau te bereiken. Nog een 7-tal jaren later, reeds 25 jaar oud en diverse bands verder, kreeg deze, zeer gedreven basgitarist de uitgelezen kans om in een semiprofessionele groep te spelen. Deze kans was de mooiste uit mijn muziek carrière, en kon ik voor geen goud laten liggen. Ook hier ging ik persoonlijk helemaal in op en bracht ik heel veel tijd door met mijn basgitaar. Bijna 11 jaar heb ik van dit succes kunnen proeven, genieten en leren.

Tijdens deze 11 jaar, tussen het gitaarspelen door, groeide tevens mijn interesse in HIFI. Even toegewijd en gedreven als ik was in het gitaarspelen, las ik ijverig alle vaktijdschriften door die ik kon vinden. Toen nog een leek, niet wetend dat deze apparatuur zo duur kon zijn, kocht ik mijn eerste set. Deze bestond uit BNS speakers, een Sony CD speler en een Kenwood versterker. En toen sloeg het HIFI virus pas helemaal toe. Voortdurend zoekend naar verbetering en veel geld spenderend maakte dat ik een zeer onrustig bestaan leed. U herkent het vast wel, de HIFI verslaving … De daaropvolgende jaren kenmerkten zich door een veelvuldig aanschaffen van nieuwe apparatuur, altijd op zoek naar beter, met veel plezier en rusteloosheid tot gevolg. Mijn ondernemerschap en uiteraard ook mijn onuitputtelijke liefde voor muziek stelden mij in staat meerdere mooie aankopen te verwezenlijken. Zo werd ik de trotse bezitter van mijn Audio Meishu geïntegreerde 2*8Watt zwaar gemodificeerde buizenversterker die destijds de sterren van de hemel speelde op een MC1.3 met een Marantz CD11LE.

De people manager in mij, dreef mij mijn kennis en passie te delen en sinds 2005 ben ik bedrijfsleider van mijn eigen audiobedrijf, Audiofile. Audiofile onderscheidt zich door de passie, de muziekbeleving en het respect voor de muziek. Daarbovenop kenmerkt Audiofile zich door een verscheidenheid aan apparatuur. Elke luidspreker, buizenversterker heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen achtergrond. Dit wordt voor u met plezier uit de doeken gedaan in een aangename en aangepaste omgeving (ruimte) onder het genot van een kopje koffie. Met mijn specifieke visie op en een uitgebreide kennis over HIFI en HIFI apparatuur kan ik u vast bekoren met een demonstratie van het door u geliefde ‘toestel’. Hiervoor beschikt Audiofile over 2 comfortabele luisterruimtes om u mee te laten genieten van de kwaliteit en grootsheid van het geluid dat hoogstaande high end producten voortbrengen.

Neem vooral een kijkje verder op onze site! Ik hoop snel van u te vernemen wanneer ik u kan laten meegenieten van het bovenhemelse geluid dat ik elke dag mag horen.

Met muzikale groet, Michel