Devialet Reactor – ‘A speaker that screams quality’

De gloednieuwe Phantom Reactor neemt al het goede van de bekende draadloze Devialet Phantom-speaker en stopt het in een compactere behuizing. Het eindresultaat? Een even sterk design statement dat toch nog onwaarschijnlijk luid (en goed!) kan spelen.

De Phantom is op het gebied van draadloze luidsprekers al jaren de gedurfdste statement van de hele hifi-wereld. Het design van dit futuristische apparaat is natuurlijk spraakmakend, maar wat vooral belangrijk is bij deze speaker is het concept. Waar andere draadloze luidsprekers pogen om een degelijk geluid te bieden aan een redelijke prijs, zet de Phantom eerst in op een high-end klank en een ervaring die ontsnapt aan klassieke hifi-waarden. Precies wat je nodig hebt om mensen te bereiken die geen zin hebben in het klassiek kwartet luidspreker-versterker-bron-kabels, aldus het Franse merk.

Devialet is geen firma die om de haverklap nieuwe producten lanceert. Naast de Phantom (beschikbaar in verschillende uitvoeringen) kun je bij het bedrijf uit Parijs enkel nog een bijzondere versterker aanschaffen. Bijzonder vanwege de gebruikte technologie (waaronder AHD-versterking en SAM-speakerprofielen), maar ook omdat het qua design radicaal anders is dan de rest van het speelveld. Je hoort het, Devialet doet het graag op zijn manier. Dat wordt weer treffend bewezen door de gloednieuwe Phantom Reactor.

Zie je foto’s van deze nieuwe draadloze speaker, dan denk je misschien dat het gaat om een nieuwere uitvoering van de bestaande Phantoms. Pas als je het beestje echt onder ogen krijgt, realiseer je dat de Reactor (relatief gezien) piepklein is. En toch pronkt het met een vermogen van –houjevast– 900 Watt. Niet zo veel als de 4,5 kW van de Phantom Gold, maar toch een meervoud van wat vergelijkbare draadloze speakers bieden. Ook heel opmerkelijk is de prijsstelling, die naar high-end audionormen toegankelijk is: de Reactor 900 kost 1.290 euro, de iets minder krachtige Reactor 600 (met 600 Watt) tikt af op 990 euro. Bij ons testtoestel werden ook de Legs meegeleverd, drie kunststoffen poten waarmee je de Reactor op een fraaie manier een plek in de ruimte geeft. En ook op een verantwoorde wijze, want dankzij de driepoot staat de Reactor ook op een ideale hoogte voor luisteren in de sofa. De Phantom heeft onderaan schroefdraad, wat de deur opent naar andere bevestigingsmethodes en standaarden.