Devialet SAM®? Wat is dat dan?

Het technische team van Devialet over de vloer voor een SAM® sessie van de Hailey 3.2 en Carmel 3 van YG Acoustics.

SAM® staat voor  Speaker Active Matching  en is een gepatenteerde technologie van Devialet. Dankzij deze technologie, uitgevonden door Devialet, kan uw Devialet Expert systeem het signaal nauwkeurig aanpassen aan de kenmerken van uw luidsprekermodel.

SAM® verwerkt het muzikale signaal in real-time en zorgt ervoor dat de geluidsdruk die door de luidsprekers wordt weergegeven precies overeenkomt met de geluidsdruk die door de microfoon wordt opgenomen. Het werkt via de zeer krachtige DSP die in elke Devialet is geïmplementeerd.

SAM® biedt twee belangrijke voordelen:

  • Ten eerste zorgt SAM® ervoor dat de luidsprekers lagere frequenties kunnen reproduceren en wordt elke vertraging tussen de bas en de rest van het spectrum voorkomen, waardoor het effect van de fase rotatie in de buurt van de natuurlijke laagfrequente afsnijding van de luidspreker wordt vermeden. Deze restitutie in de lage frequenties zorgt voor een breder geluidsbeeld en een preciezere restitutie, terwijl de persoonlijkheid van de luidsprekers behouden blijft.
  • Ten tweede biedt SAM® een uitstekende bescherming voor uw luidsprekers. De maximale uitslag van de luidsprekerdriver en de maximale continue belastbaarheid van elke luidspreker worden met SAM® ingesteld. De luidsprekers zullen deze fysieke limiet niet kunnen overschrijden. Als gevolg hiervan helpt SAM eventuele schade te voorkomen die kan optreden bij het luisteren op een hoog niveau.

De Devialet systemen zijn de enige die deze controle kunnen uitvoeren en u dus kunnen helpen om uw luidsprekers te herontdekken.

Samenvattend.

Met SAM® kan uw Devialet Expert het signaal nauwkeurig aanpassen aan de kenmerken van uw luidsprekermodel en deze tegelijkertijd beschermen, voor een audiofiele luisterervaring met een unieke scherpte.

Meer informatie over de gepatenteerde SAM® technologie is te vinden op de website van Devialet.

En.

Tijdens het bezoek van Devialet aan onze winkel, mochten wij meteen ervaren wat het effect is van SAM®.

Hoort u ook het verschil?